Metsäluonnon monimuotoisuuden suojelu ja hiilen sitominen muuttuvassa ympäristössä sykefi header valkoinen

Tuloksia

Hiilinielut ja -varastot yhteiskuntapoliittisena kysymyksenä -toimittajatilaisuus

Toimittajakoulutuksen järjestivät yhteistyössä Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat IBC-Carbon, SOMPA ja WISE -hankkeet. Tilaisuus pidettiin tiistaina 5.2.2019 Sofia Future Farm Klubisalilla.

Tilaisuuden järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja palaute oli innostuneen myönteistä. Esitelmät kiinnostivat, ja ne herättivät runsaasti monitahoista keskustelua metsiemme hiilinieluista aina kansainväliseen oikeudenmukaisuuteen ilmastonmuutoksen hillinnässä. Twitter oli aktiivisesti käytössä ja tilaisuuden twiittejä löytää #ilmastokiri -tunnuksella.

Paikalla oli 35 henkilöä. Etäyhteyden päästä seuraajia oli enimmillään 33, mutta linkkiä avattiin noin 70 kertaa, joten seuraajat vaihtuivat jonkin verran aamupäivän aikana.

Tilaisuuden esitelmät

Tilaisuuden julkilaisuma

Tilaisuuden tallenne

Martin Forsius puhuu metsien monimuotoisuudesta
 
 

Hankkeen suomenkielinen posteri on valmistunut

 

Hankkeen tilannekuvaraportti on valmistunut

Tilannekuvaraportin tarkoitus on tuottaa pohjatietoa hankkeen kansainvälisestä toimintaympäristöstä. Raportissa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mihin ongelmaan IBC-Carbon -konsortio hakee ratkaisua?
  2. Mikä on toimintaympäristön tiedontaso tässä ongelmakentässä?
  3. Mikä on hankkeen tuoma lisäarvo ongelman ratkaisuun?
  4. Millä keinoilla konsortio tekee tämän?

Raportin alussa on tiivistelmä.

Luontopaneelin ja IBC-Carbon hankkeen suositukset päätöksentekijöille

Huhtikuussa 2018 järjestettiin Suomen kansallisen luontopaneelin ja IBC-Carbon-hankkeen yhteinen työpaja, jossa koottiin biodiversiteetin ja ekosysteemipalveluiden turvaamisen sekä hiilen sitomisen suosituksia päätöksentekijöille.

IBC-Carbon suositukset kuvana
 

Kaukokartoitustyöpajan Novel Earth Observation techniques for Biodiversity Monitoring and Research esitykset

Torstain 24.5. tilaisuuteen osallistui 56 henkilöä sidosryhmistä ja yhteistyöhankkeista. Aihe herätti runsaasti keskustelua ja työpajaa pidetiin onnistuneena.

Esitykset

Suomen ensimmäinen GEO-kokoontuminen

GEOn hengessä SYKEssä kokoontui keskiviikkona 23.5. n. 30 asiantuntijaa, jotka työskentelevät kaukokartoituksen tai sen hyödyntämisen parissa eri tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa. Puheenvuoroissa kuultiin yleisesittelyjä GEOsta sekä niin uusimmasta teknologiasta kuin  loppukäyttäjien sovellustarpeistakin. Lopuksi kuultiin vielä Business Finlandin yhteenveto avaruusalan ja sen sovellusten rahoitusmahdollisuuksista Suomessa ja EU:ssa. Tapahtuman sponsoroi IBC-CARBON-hanke.

Esitykset

Kooste hankkeen sidosryhmätilaisuuden työpajasta

Tilaisuuteen osallistui 42 henkilöä eri sidosryhmistä ja hankkeesta. Työpajassa keskusteltiin mm. osallistujien odotuksista hankkeelle, omaan työhön liittyvistä haasteista, joihin hanke voisi vastata ja erilaisista tietotarpeista, käytännön metsän- ja luonnonhoidosta ja monimuotoisuuden turvaamisen sekä hiilensidonnan ohjauskeinojen kehittämisestä. Entä kenen ääni kuuluu monimuotoisuutta ja hiilensidontaa koskettelevassa julkisessa keskustelussa?

Kiireiselle lukijalle koosteen alussa on puolentoista sivun mittainen tiivistelmä.

 

Portaat huipulle. Kuva Riku Lumiaro.
 
Julkaistu 24.1.2018 klo 10.24, päivitetty 6.2.2019 klo 13.41